Arion-koret har til alle tider været beriget med dygtige og inspirerende dirigenter, ikke mindst naturligvis Vagn Pedersen, der var korleder i mere end 40 år.
I øjeblikket er det Brian Stenger Poulsen, der står for det musikalske. En energisk og kompromisløs korleder, der også er uddannet sanger og organist! Brian har netop holdt 10 års jubilæum i koret.
Men også verdensnavne har koret haft fornøjelse af at have som dirigent, og ved meget forskellige arrangementer.
Fra Ole Bades 100 års jubilæumsbog er hentet nedenstående.
1909 Carl Nielsen
Ved "Landsudstillingen" i 1909, som blev afholdt i Århus, ved Tangkrogen, deltog ARION sammen med en del andre sangforeninger fra byen, ved at afsynge en kantate komponeret af selveste Carl Nielsen, og ydermere dirigeret af komponisten "himself".
Indøvelsen havde krævet et utal af prøver, under ledelse af domorganist Allin, hvorfor sangerne som tak for indsatsen fik frikort til udstillingen. Kortet blev benyttet flittigt. En udflugt sammen med damerne blev blandt andet gennemført, "med et meget gemytligt Samvær til langt over Lukketid".
1967 Willi Boskowsky
Man skrev den 15. januar 1967. En bemærkelsesværdig dag i ARIONs historie. - At Otto Lützhøft (daværende formand, red.) var en overraskelsernes mand, gav han prøver på adskillige gange. For eftertiden blev det initiativ han udviste, da "Wienerphilharmonikernes" leder, den verdensberømte dirigent og violinvirtuos Willi Boskowsky besøgte Århus, nok det mest utrolige. Boskowsky skulle dirigere i "Rundhøjhallen". - Og som den naturligste ting i verden, ringede formanden ganske simpelt berømtheden op på hans hotel og inviterede ham ud i "Huset". - Og hvad der næsten var mere overraskende. - Den feterede kunstner sagde ja!
Ved sekretærens hjælp blev sangerne med damer hasteindkaldt, og næsten hele koret var samlet i "ARIONs HUS", da Boskowsky trådte ind i salen, modtaget med sang fra et veloplagt kor, med en lige så veloplagt dirigent i spidsen.
Formanden bød velkommen, forklarede lidt om baggrunden for invitationen, og takkede, fordi Boskowsky ville afse lidt af sin meget begrænsede tid, og aflægge koret et besøg. Endelig fik han overrakt en erindringsgave - en sølvske forsynet med Danmarks rigsvåben.
Boskowsky tog ordet. Takkede for invitationen, som han med glæde havde taget imod. Fortalte lidt om sin kunstneriske løbebane, og sluttede af med at hylde ARIONerne for den interesse de udviste for sang og musik.
Da sulten meldte sig, og der blev tilbudt pølser, var der ikke tale om, at han ville bryde op. I al festivitasen måtte vi selvfølgelig synge, og under Boskowsky's ledelse sang vi atter "In einem kühlen Grunde". Til stor glæde og fornøjelse for alle.
Efter at have indskrevet sig i gæstebogen kørte han tilbage til hotellet."
1968 Per Dreier
Den 25. maj afholdt man koncerten med "Aarhus Byorkester" og Per Dreier, den fandt sted i "Marselisborghallen". ARIONerne sang: "Pindar ode", "Gubben är gammal", "Die Nacht", "Kojo no tsuki", "Sjöfararen vid milan", "Når fjordene blåner" og med orkesteret, dirigeret af Vagn Pedersen: "Præstekoret" af Mozarts "Tryllefløjten", og Beethovens: "Die Himmel rühmen".
Om ARION skrev "Århus Stiftstidende" under overskriften: "Ros til ARION": "Vi er godt vant til gode amatørkor her i byen. Et af dem er "Herrekoret ARION", der lørdag aften i "Marselisborg-hallen" præsenterede et vidtspændende program i anledning af korets 75-års jubilæum.
Herrerne skal have ros for den umiddelbare sangglæde, de lagde for dagen. Det er altid rart at høre på et kor, hvor alle mand tydeligvis er indstillet på at følge dirigentens intentioner.
"Demokratens" gav ikke Stiften noget efter. "Forbavsende smukt. Herrekoret "ARION" går en lys fremtid i møde." sprang een i møde som overskrift. ..."ARION beviste, at det under sin dirigent Vagn Pedersens ledelse har været i stand til at holde mandskortraditionen smukt i hævd. Der blev sunget en del folkeviser fra forskellige lande ... Når man betænker, at ARION består af amatører, er det på mange måder forbavsende, hvad koret er i stand til at præstere. Klangen er smuk og homogen, og koret er veldisciplineret. Her og der syntes der at være lagt lidt for megen vægt på det artistiske, men som helhed fik programmet en meget gedigen fortolkning ...
1987 Norman del Mar
Den 25. marts, oprandt dagen, hvor ARIONerne for en gangs skyld skulle prøve at optræde sammen med professionelle, ved Aarhus Symfoniorkesters stort anlagte "Faust-koncert", og under ledelse af orkesterets berømte chefdirigent, englænderen Norman Del Mar.
Inden koncerten havde der været afholdt adskillige ekstra prøver under Del Mars ledelse, dertil kom, at flere sangere havde slået sig sammen og øvet privat. - Men det var og blev en meget svær opgave, og på et vist tidspunkt var dirigenten ved at annullere det hele. En intensivering af prøverne hjalp dog væsentligt, og Del Mar besluttede at gennemføre arrangementet planmæssigt.
Koncerten fik en meget stor og indgående foromtale i pressen. Og som følge af den svære opgave, var de fleste af sangerne meget nervøse for udfaldet.
Koncerten varede omkring to timer, men ARIONerne skulle først medvirke ved koncertens sidste del - først i Franz Listzs: "Faust Symfoni", hvor den engelske verdenstenor, Philip Langridge, sang solopartiet.
Efter egne udsagn slap koret dog nogenlunde rimeligt fra opgaven. Vagn Pedersen sang med som tenor, og delte denne opfattelse. Bifaldet var da også enormt, men var selvfølgelig nok rettet mod andre, og blev efterfulgt af flere fremkaldelser og blomsteroverrækkelser til dirigenten og solisten.
Norman Del Mar udtrykte efterfølgende, at han var tilfreds med "Faust Symfonien", "Geistersangen" var til gengæld ikke lykkedes som han havde håbet det. Ikke desto mindre var han fuld af lovord over den indsats som de enkelte kormedlemmer havde udvist. Ikke mindre imponeret var han, da det efterhånden under indstuderingen var gået op for ham, at de fleste af sangerne ikke var nodekyndige, og at begge værker derfor, stort set, var lært udenad.
Senere modtog formanden et takkebrev, hvori han udtrykte, at han ikke ville udelukke, at han kunne få brug for ARIONernes bistand ved en senere lejlighed.