Arion-koret dec 2019

Arion-koret er et herrekor med ca. 40 medlemmer. De fleste er garvede amatører, men korets medlemmer tæller også flere med professionel musikalsk baggrund. Så vi stræber efter et højt musikalsk niveau. Ved vore koncerter synger vi hovedsageligt firestemmigt og oftest a capella.

På denne hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er og hvad vi laver (se under Fakta og Præsentation), og hvis du har lyst til at være med, kan du blive orienteret under Vil du med i koret.

Er du/I interesseret i kontakt for at høre nærmere om et engagement med koret, så se under Bookning af koret.

Hvis du gerne vil høre os, så følg med her på hjemmesiden. Vil du vide mere, så meld dig blot som Arions Venner.

Korets lokaler udlejes til festlige sammenkomster og lignende. Se nærmere på husets hjemmeside.

Koret fotograferet ved foran Arions Hus den 21. juni 2022

Klik på afspil (trekanten) for at høre koret i en klassisk korsang.

 

Jeg er anmodet om at beskrive korets relationer til vort afdøde hædersmedlem, tidligere borgmester og indenrigsminister, Thorkild Simonsen.

 

Jeg kunne benytte mig af den korte version af forløbet, og fortælle, at Herrekoret ARION i 1993, i forbindelse med korets 100 års jubilæumskoncert i Musikhuset – som tak for borgmesterens velvilje med hensyn til et protektorat for koret og for koncerten – efterfølgende udnævnte ham til ”hædersmedlem” af Herrekoret ARION.

Den 6. september holder Arion-koret Kammeratskabsaften. Det gør vi en 4-5 gange om året, hvor vi plejer det gode kammeratskab, som vi sætter stor pris på. Vi får noget godt at spise, og der er også her at korets ritualer og gamle traditioner får plads. Og selvfølgelig synger vi. Som regel unisont, hvor vi synger af karsken bælg. Men det sker også at vi synger eller øver på nogle af vores fire-stemmige sange. Og endelig er der nogle faste sange, skrevet til formålet, som altid synges. Der er kammeratskab i højsædet.

AC6C53AC E261 4A40 8BAA 73F019E9B03DAtter i år drager Arion-koret til Scheersberg til en kor-weekend i starten af oktober. Scheersberg er et Internationale Bildungsstätte Jugendhof på sydsiden af Flensburg fjord. 

Koret har været af sted mange gange i et samarbejde som kom i stand gennem et af korets mangeårige medlemmer. 

Vi øver repertoiret for de kommende julekoncerter og måske bliver der også tid til at se på det kommende jubilæumsprogram. Øveprogrammet er knapt ti timer så der er også god tid til socialt samvær.