Arion-koret har i næsten halvdelen af dets levetid har god hjælp af medlemmer af byrådet, i særdeleshed af den siddende borgmester.

I forbindelse med korets første tur til Goslar i 1954 omtales borgmesteren for første gang som 'aktiv' deltager i arrangementet.
I 2004 var Flemming Knudsen endnu ikke borgmester, men som viceborgmester var han 'stand-in' for Louise Gade, som var udenbys på dagen.

Nedenfor gengives i uddrag Ole Bades skriverier fra 100 års jubilæumsbogen.

1954 Svend Unmack Larsen
I ugerne op til afrejsetidspunktet (til Goslar) øvede san­gerne op til 3 gange om ugen.

Til generalprøven, den 19. august var venner og bekendte inviteret for at høre hvad koret kunne præstere efter de mange øvetimer. Man var yderst tilfreds med hvad man havde hørt. Carl Knudsen (formand, red.) holdt en rosende og opildnende tale.

SvendUnmackLarsen.jpgDen 21. august, kl. 12.00, startede de glade ARIONere. Vejen gik over Rådhuset, hvor borgmester, tidligere  justitsminister Sv. Unmack Larsen, der i øvrigt var protektor for ARION ved denne rejse, gav sangerne et par  manende ord med på vejen. Han ønskede god tur, og håbede at sangerne ville repræsentere ikke alene deres by, men også deres land på værdig vis. Samtidig bad han san­gerne hilse borgme­steren i Hamborg, men "ikke i de små ga­der".

En sang gjorde det ud for sangernes afskedshilsen til Århus, og i strålende sol fortsat­te man i bus ned gennem Jyl­land. I Vejle blev sangerne in­viteret på en for­frisk­ning hos Erik Høegh, inden også han sluttede sig til det muntre sel­skab.

1963 Bernhard Jensen
BernhardJensen.jpgDen 16. februar fejrede ARION sin 70 års fødselsdag. Fød­sels­dagsgæsterne var vennerne fra sommerens tur: "Ge­sang­verein Sude". Sangerne blev modtaget på råd­huset. Og så skulle det gå stærkt. Først gik turen til hotellerne, og derefter drog man på ny afsted til rådhuset, hvor korene blev modtaget af borgme­ster Bernhardt Jensen. Borgmesteren bød de tyske gæster velkommen, og lykønskede ARIONerne med de 70 år. Han håbede at ARION måtte bevare sin høje stan­dard, og sluttede af med at over­række formanden en fanepla­de fra Århus by.

Otto Lützhøft (formand, red.) holdt en blændende tale om korets historie. Formandens arbejdsindsats havde virkelig været kolossal. Sekre­tæren, Valther A. Sørensen beretter: "Sjældent har en formand i den grad gået op i sit arbejde, som Otto har gjort. Han præsterede ene mand at tegne annoncer til pro­grammet for kr. 1.200,00. Han sørgede for at der var små violbuketter til damerne fra Itzehoe. Han sørgede for at aviserne hele tiden blev holdt i ånde. Han talte med borg­me­steren og sørgede for at vi fik rådhushallen gratis til koncerten.

1973 Orla Hyllested
OrlaHyllested.jpgDen 17. februar afholdt man den bebudede 80-års jubilæumsfest.

Festlighederne indledtes om formiddagen med flaghejsning foran "huset". Herefter søgte man indendørs. Vejret var koldt.

Blandt gæsterne var borgmester Orla Hyllested, Chr. A. Olsen, tidligere formand for "Aabyhøj Sogneråd", programsekretær fra Danmarks Radio, Palle Skov-Petersen, flere repræsentanter fra "Haandvær­kerforeningen" samt fra byens forskellige sangkor.

Fra "Århus Byråd" fik koret et askebæger og en flot buket blomster, og fra "Haandværkerforeningen" en check og flere blomster. I det hele var blomsterhilsenerne i overtal. Alle steder stod de. Fest var der, og festligt så det bestemt også ud.

1993 Thorkild Simonsen
ThorkildSimonsen.jpgReceptionen startede klokken 12,00. Blandt de første gæster var borgmester Thorkild Simonsen, som efter at have dvælet en stund ved udstillingen i sin efterfølgende lykønskningstale forkyndte, at ARION absolut burde have en plads i den "Århus Bys Historie", som By­historisk Udvalg var ved at skrive.

Borgmesteren hyldede koret for de mange sanglige oplevelser i årenes løb, og for dets stabilitet, ligesom han glædede sig over, at han og ARIONs stifter, Frantz Grouleff, havde noget tilfælles, idet de begge var malere af profession.

(Thorkild Simonsen blev efter 100 års jubilæet udnævnt til Hædersmedlem i Arion-koret, som tak for hans interesse og støtte til koret, både før og efter jubilæet, red.)

2004 Flemming Knudsen i forbindelse med 50 års venskabsjubilæum med Arion Goslar afholdt i Aarhus
(Teksten er uddrag fra forhandlingsprotokollen.)
Efter den vel overståede koncert, var Århus kommune vært ved en reception. Viceborgmester Flemming Knudsen byder fra talerstolen i Rådhushallen velkommen og ønsker tillykke til begge kor og overrækker Mnt Aarhus Rdhusbyens gave til de 3 medlemmer af ARION Goslar der var med for 50 år siden: Fritz Spier, Otto Hecker og Hans von Hoff. Der var desuden en gave til Ottar Højmose, Århus, der også var med for de 50 år siden, men som har været passiv medlem gennem mange år.

Af hensyn til vore gæster talte vor viceborgmester på tysk, og Flemming Knudsen fortalte herefter om Århus by, dens udvikling med videre og sluttede med at overrække en gave til alle de tyske gæster, en ægte 20 kr. mønt, der på den ene side er præget med Århus Rådhustårn.

Århus kommune var herefter vært ved en flot reception med øl, vand, vin og masser af lækkerier, herunder pandekager med fyld, så næppe mange var sultne bagefter. Til afslutning tog såvel Hans Magnussen (formand Arion Aarhus, red.) som Dieter Schrader (formand Arion Goslar, red,) ordet og takkede viceborgmester Flemming Knudsen og Århus kommune for den venlige modtagelse.

2014 Jacob Bundsgaard i forbindelse med 60 års venskabsjubilæum med Arion Goslar afholdt i Goslar.
(Teksten er uddrag fra forhandlingsprotokollen.)
Arion-koret havde også gaver til overrækkelse. Per Tønnesen (næstformand Arion Aarhus) gav Rudolf Düspohl (formand Arion Goslar, red.)  6 fl. Arnbitter, - det mest aarhusianske, der findes, - i hvert fald af spiritus.

Bagefter fik Jørn Fredbøg (vicedirigent Arion Aarhus, red.) ordet, og på tysk oplæste han en hilsen fra vores borgmester til Arion Goslar.

Den lød (oversat) såeldes:
"Att. Hr. formand Rudolf Düspohl
Som borgmester i Aarhus, vil jeg gerne takke jer for den venlige modtagelse som det aarhusianske Arion-kor har fået i her Goslar.

Jeg er glad for, at I vil stå i spidsen for fejringen af 60 års jubilæet mellem de to venskabskor. For 10 år siden havde vi i Aarhus den fornøjelse at give mandskoret Arion Goslar en flot velkomst med modtagelse og fælles koncert med det aarhusianske Arion-kor i Rådhushallen. Det var en yderst vellykket koncert, som jeg ved, vakte stor begejstring blandt tilskuerne.

Danskerne - og i høj grad også aarhusianerne - har i mange år haft en stor kærlighed til byen Goslar. Den smukke natur og de mange unikke historiske bygninger gør, at byen er et attraktivt feriemål på alle tider af året. Det var også sådan historien om de to venskabskor startede: et par sangglade aarhusianerne, der hørte lyden af mandskorets Arions sang. Det blev startskuddet til et langt og spændende venskab.

Med historier på langt over 100 år har begge kor i dag rygsækken fyldt med historiske begivenheder og spændende rejseoplevelser. Korene er i dag stadig en fast og væsentlig bestanddel af det kulturelle liv i både Aarhus og Goslar. Jubilæet i år vidner om, hvordan nysgerrighed på hinandens kultur og fælles interesse kan udvikle sig og skabe tætte bånd mellem mennesker.

Endnu engang vil jeg gerne udtrykke min taknemmelighed for den varme velkomst af det danske Arion-kor. Jeg håber, at venskabet vil fortsætte mange år endnu, og at de tætte relationer mellem befolkningen i vores byer vil fortsætte langt ud i fremtiden. Afslutningsvis vil jeg ønske jer rigtig god fornøjelse med koncerten.

Med venlig hilsen
Jacob Bundsgaard
Borgmester

Arion koret jubilumsfestBorgmesterens hilsen var sat i en ramme, og bagpå havde Arion-koret (ved Jørn Fredbøgs tyske oversættelse) sat en hilsen til Arion Goslar:
Liebe Arioner MGV Arion Goslar

Dieses Jahr ist es 60 Jahre seitdem die Freundschaft zwischen MGV Arion, Goslar und Arion-Koret Aarhus, Dänemark, entstand.

Diese Urkunde ist eine Erinnerung an heutige und kommend Arioner, wie das alles entstanden ist.

Wir wünschen, dass diese Freundschaft zwischen unsere beiden Chöre noch viele Jahre  bestehen darf.

Mit Herzliche Sängergrüsse
Arion-koret, Aarhus, Dänemark
Freitag d. 12. Sept. 2014