Arion vil gerne have nye medlemmer, som har lyst og evne til at synge og som sætter pris på hyggeligt samvær. Da vi er et herrekor, optager vi selvfølgelig kun herrer. Alder har ingen betydning, men jo yngre du er, desto længer tid kan du have i dette herlige sangkor (halvdelen af de nuværende sangere har været med i over 15 år!).

Vi øver i vor egen bygning: ”ARION's Hus", Tulipanvej 28 A, 8240 Risskov (hjørnet ved n/ Lystrupvej / Hørgårdsvej), indkørsel fra Tulipanvej - og der er gode parkeringsforhold.

Der er øveaften hver tirsdag kl. 19.30 til ca. 21.30. men vi holder dog fri i forbindelse med skolernes ferier.

Korets bygning, en tidligere købmandsforretning, er ombygget til formålet og har en stor sal med plads til 40 til 80 personer, samt et mindre lokale egnet til at mødes i pauserne eller inden en fest.

Lokalerne anvendes af andre foreninger m.v., men i det tilfælde at de er ubenyttede, hovedsagelig i weekenden, vil der være mulighed for udlejning til fest eller mødevirksomhed. 

Se mere på Husets hjemmeside.

 

Hvad forventer vi af dig:

At du er glad for at synge og kan synge rent og fastholde din egen stemme i korsammenhæng. Der er ikke et direkte krav om nodekendskab, men det vil naturligvis være en stor fordel hvis du kender blot lidt til noder.

At du bestræber dig på at komme til hver øveaften, for selvom vi er et amatørkor, stræber vi naturligvis efter at synge på et højt niveau.

Er du interesseret, er du velkommen til uforpligtende at komme til en øveaften og høre på og eventuelt få en snak med medlemmerne.

Du er også meget velkommen til at høre nærmere ved at kontakte korets formand eller en anden fra bestyrelsen. Kontaktinformation findes på siden om Ledelse og Dirigent

Detaljer om optagelsesforløbet

Den første aften, er du gæst hos koret. Du synger ikke med (med mindre du gerne vil) men lytter til at koret øver. Du kan gennem uformelle snakke få mere at vide om koret.

Hvis du fortsat er interesseret, bliver du aspirant. Det vil sige at du og koret i løbet af en periode – typisk fire uger – kan lære hinanden nærmere at kende og finde ud af om man passer sammen. Den første aften vil dirigenten vurdere din stemme, og indplacere dig i den stemmegruppe hvor du passer bedst (1. tenor, 2. tenor, 1. bas eller 2. bas). Du vil også få en kontaktperson fra din stemmegruppe, som vil hjælpe dig med stort og småt.

Som aspirant deltager du i korets øveaftener og synger med under dirigentens ledelse og hjulpet af din kontaktperson. Du vil få adgang til korets hjemmeside, hvor man bl.a. kan finde alle korets noder og mødekalenderen.

Efter 4 sangaftner vil kunstnerisk udvalg holde et lille møde med dig og din kontaktperson, hvor man snakker om hvordan det er gået i de forløbne uger. Der vil i samtalen blive lagt vægt på om du til et passende niveau:

  • kan synge rent og
  • kan fastholde din egen stemme

Hvis du og kunstnerisk udvalg er enige om det, vil du blive indstillet til optagelse i Arion-koret.

Den endelige optagelse finder sted den følgende øveaften, hvor du bekræfter at du gerne vil med i koret, og korets medlemmer bekræfter at de gerne vil have dig som korbroder.

PRAKTISKE OPLYSNINGER:

Ved indmeldelsen betales et beløb fastsat af bestyrelsen, p.t. 1000,- kr. De 850,- kr. er til dækning af omkostninger i forbindelse med uniform. Uniformen forbliver korets ejendom, og skal afleveres ved evt. udtræden eller ved overgang til passivt medlemskab.

Uniformen består af sort smoking (jakke og bukser), 2 hvide smokingskjorter samt butterfly og lommetørklæde. Der anvendes sorte sokker og sorte sko, som det forventes alle er i besiddelse af. Bestyrelsen kan beslutte ved særlige lejligheder at benytte sorte bukser og sort skjorte, som var en del af den tidligere uniform. Det forventes at nye sangere har sorte bukser og sort skjorte. Såfremt koret ligger inde med sorte skjorter i en passende størrelse, vil det nye medlem få udleveret en sort skjorte.

Der betales et kontingent, som fastsættes af generalforsamlingen. P.t. er kontingentet fastsat til kr.600,- pr. halvår. 

 

Visitors

157464
TodayToday21
YesterdayYesterday38
This WeekThis Week127
This MonthThis Month781
US
Logged in users 0
Registered users 591
Online now:
-