Arion-koret har i sin lange levetid været en integreret del af kulturlivet i Aarhus
Allerede fra få år efter at Arion var blevet til, deltog koret i koncerter (somme tider som arrangør). Koncerterne havde ofte solister og et orkester som Bergmans orkester. Koncerterne kunne f. eks. finde sted i Håndværkerforeningen eller i Vennelyst og var godt besøgte. Det kan måske tilskrives at der som regel var bal bagefter til klokken 1 eller 2.
Julekoncerter
Arion har i mange år givet koncerter på hospitaler og plejehjem. Traditionsrige julekoncerter er blevet afholdt på Aaby Plejehjem, Toftegaarden, Hørgaarden, Bakkegaarden og Fortegaarden. Fra 1945 og i en lang årrække havde man julekoncert på Ortopædisk Hospital, og de seneste 20 år har koret fast givet koncert på Kræftafdelingen på Kommunehospitalet for patienter og personale.
Finlandshjælpen
Den 25. februar 1940 medvirkede ARION sammen med de øvrige århusianske mandskor og amatørorkestre ved en stor koncert afholdt til fordel for Finlandshjælpen. Idéen til koncerten var fostret af ARIONs formand, Wagner Arndt. Overdirigent var Georg Fjelrad. Nettooverskuddet blev flot, kr. 2.350 kunne man fremsende til indsamlingskomitéen.
ARIONerne havde en stor del af æren for det flotte resultat, idet en fjerdedel af billetterne var solgt af dem.
Arrangementet fik mange pæne ord med på vejen. Aarhus Stiftstidende skrev:
De aarhusianske Mandskor og Amatørorkestres Finlands-Koncert var paa mange Maader imponerende, først og fremmest naturligvis kvantitativt.
Efter at have nævnt alle de medvirkende kor og orkestre, ialt 300 sangere og 100 amatørmusikere, samt de fungerende dirigenter, som hver havde deres afdeling, nemlig Arndt Hansen, Niels Højer, Fr. Poulsen, Birger Gade og endelig som en fremragende overdirigent, Georg Fjelrad, fortsattes:
Var der nogen der anede, at Aarhus kunde møde med en saadan Amatør-Hær? Men ogsaa kvalitativt var Resultatet forbløffende. Som Amatørkoncert betragtet, var de instrumentale Afdelinger bemærkelsesværdigt rene og de tekniske Vanskeligheder blev overvundet med en efter Forholdene beundringsværdig Dygtighed, der undertiden nærmede sig Elegance. Dog var det - det ligger i Sagens Natur - Korsangerne, som kunstnerisk set var Aftenens Højdepunkt, og her vandt Fjelrad en Sejr, som egentlig burde faa Konsekvenser. Hans Evner som Korleder kendte vi i Forvejen, men med et mindre Apparat og over for intimere Opgaver. I gaar viste han sig som en Mester ogsaa i den store Form: Han naaede Nuancer, som ingen kunde aflokke finere af et saa stort Kor. ... Ogsaa Solisten Eyvind Holm, sang her med stor Myndighed, og hans dybe Stemme fyldte Partiet.
Man glædede sig over, at et godt Formaal her havde foraarsaget en i aarhusiansk Musikliv yderst sjældent forekommende Situation, og den næste Tanke maa være den: Hvorfor ikke lade den Slags Koncerter være regelmæssigt tilbagevendende? .....
Landsudstillingen
Ved Landsudstillingen i 1909, som blev afholdt i Århus, ved Tangkrogen, deltog ARION sammen med en del andre af byens sangforeninger. Der blev afsunget en kantate komponeret af selveste Carl Nielsen, som ydermere selv dirigerede værket.
Indøvelsen havde krævet et utal af prøver, som var foregået under ledelse af domorganist Allin. Som tak for den store indsats fik alle sangerne frikort til udstillingen. Kortet blev benyttet flittigt.
Det nye Rådhus
Fra indvielsen af Århus Rådhus den 2.7.1941. |
Den 2. juli fejrede Århus by sit 500 års købstadsjubilæum, samtidig med, at indvielsen af det nye rådhus skulle finde sted med en storstilet festlighed i rådhushallen. Kronprins Frederik (IX) og kronprinsesse Ingrid overværede festkoncerten.
Poul Schierbeck og Hans Hartvig Seedorff havde skrevet en festkantate. ARION medvirkede ved fremførelsen sammen med Studentersangerne, arbejdersangkorene og et drengekor. Solister var operasangerinde Sylvia Schierbeck og operasanger Einar Nørby. Hans Hartvig Seedorff reciterede. Aarhus Byorkester medvirkede, under ledelse af Thomas Jensen.
Den gamle By
I en årrække har koret, gerne i september måned, optrådt på ”Helsingør Theater” i Den Gamle By, med forestillinger, bygget op over forskellige temaer, under fællestitlen: ”Musikalsk Salon”. I 2014 opførtes en lignende forestilling på Aabyhøj Amatørteaters scene, opbygget på samme måde, med kornumre og instrumental underholdning, afløst af solistoptræden. Igen blev det en succes, som skal forsøges gentaget i dette regi.
Koret har i 25 år sunget pinsesolen op i Simonsens Have i Den Gamle By. Det var et festligt indslag, hvor der - hvis vejret var tåleligt - var fuldt hus. Desværre har det af økonomiske grunde ikke været muligt at videreføre denne tratition.