I sommeren 1953 var Arions tidligere formand, Wagner Arndt, på ferierejse iTyskland. Han kom også igennem den gamle kejserby i Hartzen, Goslar. Under opholdet havde han tilfældigvis hørt et herrekor synge. Han kunne selvfølgelig ikke nære sig. - Han fik en snak med sangerne, og stor var hans forundring. Koret hed:

Samtalen endte med, at han kom hjem til Århus med en invitation til et 3-dages ophold i Goslar.

Den hjemlige drøftelse endte lykkeligvis med, at man enedes om at søge turen gennemført.

På trods af, at mange jo havde krigen i frisk erindring, var der i koret stor opbakning til turen, og der blev gennemført en succesrig tur, som lagde grunden til et langvarigt venskab mellem de to Arion-kor, et venskab som stadigt er i fuldt vigør.

Allerede året efter kom Arion Goslar på genbesøg i Aarhus. Viceborgmester Meier var med som officiel gæst fra Goslar, og de to kor blev modtaget på Aarhus Rådhus af borgmester Unmack Larsen. Aftentimerne var reserveret til fælles koncert i Haandværkerforeningen. Gæsternes program byggede på tysk folklore og tradition, gennemgående fortolket i mindre sange. Enkelte nordiske toner lod sig dog også høre. Altsammen blev det sunget med en blændende klangvirkning og med stor sikkerhed i alle enkeltheder. Særprægede var de summende konsonanter og de stærkt indøvede - ikke altid helt lydløse - åndedrætspauser. Brødrene Hans og Wilhelm von Hoff gav prøver på deres jodlekunst, som yderst fortjent, høstede kolossalt bifald. Det var en stor oplevelse, specielt hvis man aldrig havde hørt jodling før. Afslutningen blev pompøs. De to kor forenedes i Griegs: Landkjending samt Mozarts: Bundeslied.

Arion Goslar har meget praktisk deres øvelokale i baglokalet i et hotel med udemærket restaurant og udskænkningslicens, så mange af Arionerne fra Aarhus har deres 'stamværelser' på hotellet. I øvelokalet er der alskens klenodier fra korets mange begivenheder. Med tysk omhu har man også opstillet regler for hvordan en god sanger bør opføre sig:

Merkblatt fur sanger low

Venskabet mellem de to kor er blevet flittigt plejet med hyppige besøg hos hinanden. Til fødselsdagsfester er der altid deltagelse fra det andet kor. Over årene er der udviklet personlige venskaber, og korene har ved 'runde' lejligheder mødt stærkt op og blandt andet med fælles koncerter fejret venskabet. Senest fejrede man i september 2014 60-årsdags dagen for venskabet. Et næsten fuldtalligt Arion-kor fra Aarhus - med fruer - var tre dag i Goslar til dejlige oplevelser og en fin fælles koncert i Sct. Stefani Kirche.

MGVArion.jpg

I 2017 fejrede Arion Goslar 150 års fødselsdag, og også her var Arion Aarhus til stede med en otte mand stor delegation.