Velkommen til vores nye dirigent Nils Meier

Vi er kommet godt i mål med at finde en ny dirigent til koret og vi glæder os til samarbejdet. Nærmere beskrivelse af Nils finder du her.

Derfor kan vi nu trygt arbejde med vores projekter for det kommende år. Vi begynder med indstudering af de to kor- og orkesterværker til opførelse i Musikhuset Aarhus i april. Dem kan du læse om her

JAK inviterer til åbne korprøver for nye sangere

Jysk Akademisk Kor søger nye 1. sopraner og 1. basser.

Har du lyst til at synge i et ambitiøst kor, der har et bredt, klassisk à cappella-repertoire, og også deltager i orkesterværker, så er der netop nu ledige pladser i sopran- og bas-grupperne.
Koret består af ca. 30 voksne sangere med stor korerfaring og opfører typisk 6-7 koncerter om året.

Vi øver hver onsdag, og du har mulighed for at være med til et par uforpligtende korprøver inden optagelsesprøven. Til optagelsesprøven lægger vi vægt på, hvordan din klang passer til den eksisterende stemmegruppe, ligesom nodekendskab er et krav.
Korets dirigent, Nils Benedikt Meier, studerer master i korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium og har tidligere studeret komposition i Glasgow og Antwerpen.
Vi øver hver onsdag kl. 19.15-22.00.
DEN NÆSTE ÅBNE KORPRØVE ER ONSDAG DEN 21. FEBRUAR 19.15, ANKERSGADE 21, 8000 AARHUS C, og er du 1. sopran eller 1. bas, er du velkommen til at deltage i prøven.
Skriv til Jesper Langballe jesplang@gmail.com hvis du er interesseret i at komme. Vi glæder os til at høre fra dig!

JAK har eksisteret siden 1948, og siden da har mange sangere fundet deres musikalske hjem her. Vi er ambitiøse amatører, der hele tiden arbejder på at udvikle vores musikalske samspil. Vi er et meget traditionsbundet kor, og de fleste sangere bliver i koret i mange år.

JAK har i alle årene haft en fremtrædende plads i det århusianske musikliv gennem samarbejde med Aarhus Symfoni­orkester, koncerter med mindre ensembler og et stort antal koncerter i eget regi fordelt over hele landet.

Repertoiret spænder bredt fra renæssancen til moderne kormusik. Koret har gjort en særlig indsats for ny dansk kormusik, der ofte er blevet uropført af JAK.